Hyldestside dedikeret til Hans Vindings værker

Presse

Da Hans Vinding bragte os hjem til Loppen

http://gaffa.dk/artikel/69422

Hyldemor, datidens absolut ypperligste

En gruppe musikalske ildsjæle har i årevis kæmpet for at Hyldemors første og eneste album udgivet cd. Nu det er det lykkes: Den mesterlige ’Glem det hele’ lander 18. februar sammen med hele historien om bagmanden, Hans Vinding.
Et stykke dansk musikhistorie er blevet støvet af og pudset op. Og nu udkommer Hyldemors eneste album cd for første gang – 35 år efter det oprindeligt blev udgivet i 1978. Hidtil har udspillet ’Glem det hele’ kun været tilgængelig som LP og musikkassette, og den kom endda i blot ét oplag. Derfor har den i årevis været i høj kurs landets pladebørser, hvor priser op til 750 har været almindelige.
Orkestrets omdrejningspunkt var sangeren, sangskriveren, musikeren, digteren, gøgleren og maleren Hans Vinding. Han nåede at inspirere sine omgivelser stærkt med sit mangeartede kunstneriske virke, inden han døde sin 51-års fødselsdag i 1999.
- Hans tekster betragtes i dag niveau med Eik Skaløe, Laus Bengtsson, Niels Skousen, Dan Turéll og CV Jørgensen.  Men

På CD for første gang nogensinde

Det er ikke uden stolthed at Hyldemor’s uforlignelige album ”Glem Det Hele” i februar udsendes cd for første gang nogensinde.  Stoltheden ligger dels hos undertegnede, dels hos de mange mennesker der i sin tid var involveret i såvel bandet Hyldemor som i dette album og sidst men ikke mindst hos Hans Vinding’s familie og mange venner.

Det originale album blev udsendt i 1978 LP plade og musikcassette og er aldrig siden blevet genoptrykt.  Der findes således kun dette ene oplag og et nogenlunde velholdt eksemplar handles i dag antikvarisk for 750 kroner og opefter.
 
Tidligere har der været forsøg at albummet genudsendt men tidligere direktører pladeselskabet har blankt afvist dette.  I lang tid har vi haft en mistanke over at dette måske skyldes at de originale masterbånd var gået tabt, det skulle vise sig ikke at være tilfældet.
 
Som helt uofficiel formand for fanklubben besluttede jeg for et halvt år siden at gøre et nyt forsøg og gik i gang med at undersøge

Anmeldelse i Gaffa 13-02-13

http://gaffa.dk/anmeldelse/68916

Anmeldelse i Ekstrabladet 12-02-13

http://ekstrabladet.dk/musik/dkalbum/article1918746.ece

Anmeldelse fra " Midt i en beattid "

http://www.torbenbille.dk/kritik/hyldemor-genopgravet/

Overset dansk rock-perle får endelig en fortjent hyldest

http://politiken.dk/kultur/musik/ECE1900283/overset-dansk-rock-perle-faar-endelig-en-fortjent-hyldest/

Varme vintage vibes fra Christiania

Læs artiklen gaffa
http://gaffa.dk/artikel/80901